Informe de l’ENAAT i el TNI: “Avivando las llamas. Cómo la Unión Europea está alimentando una nueva carrera armamentística”

Informe de l’ENAAT i el TNI: “Avivando las llamas. Cómo la Unión Europea está alimentando una nueva carrera armamentística”

El Fons Europeu de Defensa (EDF) i els seus programes precursors tenen com a objectiu explícit enfortir la “competitivitat global” de la base industrial tecnològica de la defensa europea. Hi ha una gran desconnexió entre aquestes tecnologies i el seu impacte potencial més enllà dels beneficis que generaran. Inevitablement, impulsaran les exportacions d’armes europees i alimentaran la carrera armamentística mundial, que al seu torn conduirà a més conflictes armats i guerres, una major destrucció, importants pèrdues de vides i un augment dels desplaçaments forçats.

Autors: Mark Akkerman, Pere Brunet, Andrew Feinstein, Tony Fortin, Angela Hegarty, Niamh Ni Bhriain, Joaquín Rodriguez Alvarez, Laëtitia Sédou, Alix Smidman, Josephine Valeske

Llegeix i descarrega el resum executiu en castellà i en anglès, i l’informe complet en anglès.


 17/03/2022


Altres investigadors del TNI i l'ENAAT: Mark Akkerman, Andrew Feinstein, Tony Fortin, Angela Hegarty, Niamh Ni Bhriain, Joaquín Rodriguez Alvarez, Laëtitia Sédou, Alix Smidman, Josephine Valeske
Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!