Military Spending and Global Security: Humanitarian and Environmental Perspectives

Military Spending and Global Security: Humanitarian and Environmental Perspectives

L’any 2019 s’estima que la despesa militar mundial va arribar als 1,92 bilions de dòlars, el llibre analitza a què respon aquesta despesa i el què suposa per la seguretat global.

Al llibre s’introdueix una anàlisi àmplia i detallada de la despesa militar com a factor clau en la inestabilitat global i s’investiga les conseqüències actuals i futures del seu creixement. Els diversos autors i autores argumenten que la creixent despesa no és la millor resposta a emergències que la mateixa militarització ha contribuït a crear. A més, afirmen que la militarització és a la vegada causa de i resposta als reptes als que la nostra societat s’enfronta. El llibre explica per què no afavoreix a les persones que els Estats busquin contínuament superar-se entre ells en poder militar, parla sobre els nivells de despesa militar al món i explica com el militarisme està lligat al conflicte i a les amenaces a la seguretat i com la despesa militar ens impedeix fer front a problemes mediambientals globals.

Aquest llibre és d’obligada lectura per a acadèmics/ques, investigadors/es i estudiants d’una àmplia varietat de disciplines. També trobarà un públic entre professionals del tercer sector i activistes que treballen en temes de pau, seguretat i militarisme, així com en temes de justícia social i climàtica.

Editor: Jordi Calvo

Autors: Aude-E. Fleurant, Yannick Quéau, Chloé Meulewaeter, Alejandro Pozo Marín, Joseph Gerson, Laëtitia Sédou, Mark Akkerman, Bram Vranken, Tarja Cronberg, Dave Webb, Pere Brunet i Colin Archer

Editorial: Routledge

Ves a la web de Routledge per adquirir el llibre. 26/11/2020


Linia de recerca : ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!