Recursos educatius

Fitxa educativa “Despesa militar o Despesa per a la pau”

En el marc del Dia escolar de la no violència i la pau escolar, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau proposa als centres educatius una activitat per a reflexionar sobre la seguretat humana i treballar la cultura de pau.

Podeu descarregar la fitxa aquí.

Guia didàctica “Eduquem per la Pau”

Aquesta guia didàctica pretén donar suport a la comunitat educativa en general i a professorat i formadores interessades en temàtiques de pau, guerra i desarmament, en particular. També serveix per a articular una sèrie de tallers d’educació per la pau a instituts de secundària del País Valencià què s’emmarquen en aquest mateix projecte educatiu.

Podeu descarregar la guia aquí.

Guia didàctica “Els fils de la por”

Aquesta guia didàctica ha sigut elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau en el marc del projecte “València per la Pau III”, del Fons Valencià per la Solidaritat en conveni amb la Diputació de València. El projecte compta també amb una exposició itinerant i amb una sèrie de tallers per a alumnes de secundària i batxillerat que ha servit per a marcar la línia argumental d’aquesta guia perquè puguen ambdós recursos ser utilitzats de manera complementària.

Podeu descarregar la guia aquí.

Guia didàctica “Esborrem les armes; Escrivim la pau”

Aquesta guia didàctica ha sigut elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau en el marc del projecte “València per la Pau III”, del Fons Valencià per la Solidaritat en conveni amb la Diputació de València. Aquest material pretén donar suport a la comunitat educativa en general, i a professorat i talleristes interessades en temàtiques de pau, guerres i desarmament, en particular. També servirà per articular una sèrie de tallers d’educació per la pau que formen part d’aquesta actuació, aportant propostes d’activitats dirigides a joves de primària, preferiblement de l’últim cicle (10 a 12 anys).

Podeu descarregar la guia aquí.

Guia didàctica “Murs, fronteres i migracions”

El Centre Delàs ha elaborat un recurs per tal de treballar el tema de les migracions, els murs fronterers i el dret al moviment en espais educatius. En aquesta guia es poden trobar diferents continguts amb algunes de les recerques relacionades amb els murs i les migracions, i un joc (Breakout) que es pot fer servir en format online per treballar a les aules així com una guia per a docents.
Aquest recurs permet treballar una temàtica complexa d’una forma didàctica alhora que s’aprofundeix en conceptes que es relacionen amb les migracions. Tots els materials són totalment gratuïts i estan publicats en obert.

Podeu descarregar la guia aquí.

Documental “Ahimsa, Contra la Guerra” amb guia didàctica

“Ahimsa, Contra la Guerra”, és un documental produït pel Centre Delàs, que analitza les causes de la guerra per posar en evidència tots els actors involucrats i remarcar el paper que juga la ciutadania. Té l’objectiu de contribuir a la construcció d’una cultura de pau, en contraposició a la cultura de guerra, de violència i de militarització massa present a la nostra societat. Hem volgut dedicar aquest material a Gandhi, la font d’inspiració més important entre els qui opten pel pacifisme i la noviolència. És per això que el títol del documental és Ahimsa, concepte gandhià juntament amb la seva també cèlebre satyagraha.

Podeu veure el documental aquí.

Podeu contactar amb nosaltres per rebre la guia didàctica.

Podeu descarrega els apunts per a professorat i talleristes aquí.
Podeu descarregar les fitxes per a alumnes aquí.

Apunts de Pau i Drets Humans: “Deconstruir la guerra”

A les escoles, els joves estudien els successius conflictes que ha conegut el nostre país, especialment la Guerra Civil. Coneixen els principals trets de les dues guerres mundials i la violència perpetrada durant la Guerra Freda no els és desconeguda. Poques vegades, però, se’ls parla dels conflictes armats que avui en dia es cobren milers de vides humanes, destrossen ciutats senceres i amenacen seriosament el medi ambient. Pocs estudiants són capaços d’enumerar alguns dels països que en els últims anys, o fins i tot actualment, pateixen guerres. Són encara menys nombrosos els estudiants que saben explicar les causes i les realitats d’aquestes guerres.

Podeu descarrega els apunts per a professorat i talleristes aquí.
Podeu descarregar les fitxes per a alumnes aquí.