El govern espanyol viola els seus compromisos en la venda d’armes

El govern espanyol viola els seus compromisos en la venda d’armes

És clar que, per desgràcia, una cosa és signar un compromís i una altra complir-lo. Ho veiem cada dia en la vida institucional. És per això que, segurament, hauríem d’exigir no només que se signin compromisos quan aquests siguin desitjables, sinó que per norma s’adopti el compromís de compliment i algun tipus de sanció en cas de no fer-ho.

El govern espanyol és un cas exemplar. Segons el baròmetre de transparència de comerç d’armes que elabora anualment l’organització Small Arms Survey, aquest atorga a Espanya 11´5 punts sobre 20 en transparència sobre comerç d’armes. Això suposa que el Govern espanyol està violant el Codi de Conducta de la Unió Europea sobre comerç d’armes en almenys una de cada tres transaccions.
Segons diverses ONG, el Govern espanyol hauria autoritzat la venda d’armes o municions a diversos països que estan en guerra o violen sistemàticament els drets humans. És el cas d’Angola, Colòmbia, Filipines, Veneçuela o Zimbawe, països que incompleixen un o més dels vuit criteris que s’han de tenir en compte abans d’autoritzar una transferència d’aquest tipus. Això situa el Govern espanyol darrere dels grans països europeus com Alemanya, Regne Unit, França o Itàlia.Publicacions Relacionades
 19/11/2005

Linia de recerca :
"Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic": Recupera les Jornades del Centre Delàs 2023 en vídeo!