Newsletter del Centre Delàs – Desembre 2021

Newsletter del Centre Delàs – Desembre 2021

Podeu llegir la newsletter completa de desembre de 2021 aquí.

*|MC:SUBJECT|*

Newsletter del Centre Delàs d’Estudis per la Pau – Novembre de 2021

Más abajo versión en castellano.

Noves dates de la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs!

 

El Centre Delàs engegarem finalment al març el nostre segon curs sobre activisme i recerca per la pau, per poder garantir el seu format híbrid. Consulta el programa complet i fes la teva matrícula aquí!

Informe 51: “Preparats per a la guerra. Com el militarisme impregna les nostres societats”

El militarisme es presenta de diferents maneres en la nostra societat i des de les institucions es fomenta aquesta normalització de la seguretat militarista com si no existissin altres opcions i perspectives des de les quals construir la seguretat de les persones. Aquest informe és una obra coral que ofereix un breu anàlisi sobre les maneres en què el militarisme qualla i impregna en diferents aspectes de la nostra societat.

 

Coordinador: Jordi Calvo

 

Editora: Ainhoa Ruiz

 

Autores: Xavier Bohigas, Adrián Caballero, Diego Checa Hidalgo, Tica Font, Tomàs Gisbert, Davi Montesinos, Anna Montull Garcia, Pere Ortega, Alejandro Pozo Marín, Juan Carlos Rois, Ainhoa Ruiz, Ma Gabriela Serra, Camino Simarro Ortiz, Edgard Vega, M. Koldobike Velasco Vázquez

 

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà i l’informe complet en català i en castellà.

Informe de Greenpeace amb la col·laboració del Centre Delàs: “Misiones militares para proteger los intereses de la industria del petróleo y el gas. Recursos europeos de defensa orientados a perpetuar la crisis climática”

Els Estats membres de la Unió Europea depenen de les importacions d’energia fòssil. Actualment importen gairebé el 90% del petroli i el 70% del gas fòssil que necessiten. La Unió Europea depèn, doncs, de la seguretat de les rutes comercials i de l’estabilitat dels països proveïdors. Aquest estudi vol identificar les missions militars que fan la UE, Itàlia, Espanya i Alemanya per protegir les importacions de combustibles fòssils com el petroli i el gas que causen el canvi climàtic i determinar-ne els costos.

 

Llegeix i descarrega l’informe en castellà i en anglès.

 

Autores: Greenpeace Climate for Peace Team

Han participat en la recerca: (UE/OTAN i Espanya) Jordi Calvo i Alejandro Pozo, Benjamin Steinmer, Iris Blay; (Itàlia) Sofia Basso; (Alemanya) Fabian Schwalm

Informe 50: “La despesa militar real de l’Estat espanyol per a 2022. Les inversions en armes disparen el pressupost en defensa en plena pandèmia”

La despesa militar real dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 aprovats pel Govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos ascendeix als 22.796 milions d’euros, un 124% més del que assigna el Ministeri de Defensa (10.155 milions). Aquest informe planteja una crítica contundent aquests comptes, la dedicació dels quals a l’àmbit militar, amb quantitats tan grans per al pagament i desenvolupament de programes d’armes, sembla molt allunyada de les necessitats de la nostra societat. La publicació analitza la despesa militar real per a l’any 2022, l’R+D als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, i una perspectiva històrica dels darrers 25 anys, coincidint amb els primers Programes Especials d’Armament.

 

Autors: Xavier Bohigas, Pere Ortega i Quique Sánchez Ochoa

 

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà i l’informe complet en català i en castellà .


 

El Centre Delàs i AIPAZ denuncien que en plena crisi sanitària, social i ecològica, “1 de cada 5 euros que inverteix l’Administració central tenen una finalitat militar”

 

Membres d’AIPAZ i del Centre Delàs van lliurar el 15 de desembre al Congrés dels Diputats una petició per a la reorientació de les despeses militars cap a inversions ecosocials. T’ho expliquem aquí.

“La por de la població iemenita és real, com ho són les armes de les indústries militars que han exportat a Aràbia Saudita i EAU“, Jordi Calvo recull el premi Desalambre en un acte a Madrid

 

El Centre Delàs ha rebut el Premi Desalambre 2021 per a Activisme i ONG al millor treball de documentació i investigació que reconeixen el treball que va donar a peu a l’informe “Finançament de les armes de la guerra del Iemen”.

El Centre Delàs es mobilitza contra la militarització de fronteres amb una exposició en forma de mur a l’Arc de Triomf de Barcelona en el marc de les mobilitzacions del 12D

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, el diumenge 12 de desembre el Centre Delàs i l’Agència Talaia van organitzar una acció de carrer que va ser l’escenari de les mobilitzacions de la Plataforma 12D a Barcelona. T’ho expliquem aquí.

“Destapando los vínculos entre las entidades financieras y la industria armamentística”, article d’Edu Aragón i Jordi Calvo en la revista Valor Social publicat el 05/12/2021

“Perfiles raciales: allá donde la retórica de la seguridad colisiona con los derechos humanos”, entrevista a Ainhoa Ruiz a Radio Temblor emesa l’11/12/2021

“Bombes que són finançades”, reportatge amb entrevista a Jordi Calvo publicat a L’Econòmic d’El Punt-Avui el 12/12/2021

“España destinará 62 millones de euros diarios a gasto militar”, notícia a El Salto sobre la despesa militar real publicada el 15/12/2021

Crònica de l’entrega de premis Desalambre a eldiario.es publicada el 15/12/2021

“Fortress Europe”, reportatge interactiu amb entrevista a l’Ainhoa Ruiz publicat per The Telegraph el 20/12/2021

“Armes o Salut. Les inversions en armes del Govern espanyol”, article de Pere Ortega publicat a Públic el 23/12/2021

“Exigencia rusa de garantías de seguridad: ¿última esperanza para la paz mundial?”, entrevista a Pere Ortega a Sputnik News el 28/12/2021

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Email
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Pots contactar amb nosaltres a:
info@centredelas.org / (+34)93 441 19 47

Vols canviar l’estat de la teva subscripció a aquests correus?
Pots actualitzar les teves preferències o donar-te de baixa.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Newsletter del Centre Delàs d’Estudis per la Pau – Noviembre de 2021

Versión en castellano.

¡Nuevas fechas de la 2ª Escuela Pacifista del Centre Delàs!

 

El Centre Delàs damos comienzo finalmente en marzo a nuestro segunda formación sobre activismo y investigación por la paz, para poder garantizar su formato híbrido. ¡Consulta el programa completo y haz tu matrícula aquí!

Informe 51: “Preparados para la guerra. Cómo el militarismo permea en nuestras sociedades”

El militarismo se presenta de diferentes formas en nuestra sociedad y desde las instituciones se fomenta esta normalización de la seguridad militarista como si no existieran otras opciones y perspectivas desde las que construir la seguridad de las personas. Este informe es una obra coralque ofrece un breve análisis sobre los modos en que el militarismo cuaja y permea en diferentes aspectos de nuestra sociedad.

 

Coordinador: Jordi Calvo

 

Editora: Ainhoa Ruiz

 

Autores: Xavier Bohigas, Adrián Caballero, Diego Checa Hidalgo, Tica Font, Tomàs Gisbert, Davi Montesinos, Anna Montull Garcia, Pere Ortega, Alejandro Pozo Marín, Juan Carlos Rois, Ainhoa Ruiz, Ma Gabriela Serra, Camino Simarro Ortiz, Edgard Vega, M. Koldobike Velasco Vázquez

 

Podéis consultar y descargar el resumen ejecutivo en castellano y en catalán y el informe completo en castellano y en catalán.

Informe de Greenpeace con la colaboración del Centre Delàs: “Misiones militares para proteger los intereses de la industria del petróleo y el gas. Recursos europeos de defensa orientados a perpetuar la crisis climática”

Los Estados miembro de la Unión Europea dependen de las importaciones de energía fósil. Actualmente importan casi el 90% del petróleo y el 70% del gas fósil que necesitan. La Unión Europea depende, por tanto, de la seguridad de las rutas comerciales y de la estabilidad de los países proveedores. Este estudio quiere identificar las misiones militares que realizan la UE, Italia, España y Alemania para proteger las importaciones de combustibles fósiles como el petróleo y el gas que causan el cambio climático y determinar sus costes.

 

Lee y descarga el informe en castellano y en inglés.

 

Autores: Greenpeace Climate for Peace Team

Han participado en la investigación: (UE/OTAN y España) Jordi Calvo y Alejandro Pozo, Benjamin Steinmer, Iris Blay; (Italia) Sofia Basso; (Alemania) Fabian Schwalm

Informe 50: “El gasto militar real del Estado español para 2022. Las inversiones en armas disparan el presupuesto en defensa en plena pandemia”

El gasto militar real de los Presupuestos Generales del Estado para 2022 aprobados por el Gobierno de coalición entre PSOE y Unidas Podemos asciende a 22.796 millones de euros, un 124% más de lo que asigna el Ministerio de Defensa (10.155 millones). Este informe plantea una crítica contundente a estas cuentas, cuya dedicación al ámbito militar, con cantidades tan grandes para el pago y desarrollo de programas de armas, parece muy alejada de las necesidades de nuestra sociedad. La publicación analiza el gasto militar para el año 2022, la I+D en los Presupuestos Generales del Estado para el 2022, y una perspectiva histórica de los últimos 25 años, coincidiendo con los primeros Programas Especiales de Armamento.

 

Autores: Xavier Bohigas, Pere Ortega i Quique Sánchez Ochoa

 

Puedes consultar y descargar el resumen ejecutivo en castellano y en catalán y el informe completo en castellano y en catalán.

El Centre Delàs y AIPAZ denuncian que en plena crisis sanitaria, social y ecológica, “1 de cada 5 euros que invierte la Administración central tienen una finalidad militar”

 

Miembros de AIPAZ y del Centre Delàs entregaron el 15 de diciembre al Congreso de los Diputados una petición para la reorientación de los gastos militares hacia inversiones ecosociales. Te lo contamos aquí.

“El miedo de la población yemení es real, com lo son las armas de las industrias militares que han exportado a Arabia Saudí y EAU“, Jordi Calvo recoje el premio Desalambre en un acto en Madrid

 

El Centre Delàs ha recibido el Premi Desalambre 2021 para Activismo y ONG al mejor trabajo de documentación e investigación que reconoce el trabajo que dio como resultado el informe “Financiación de las armas de la guerra de Yemen”.

El Centre Delàs se moviliza contra la militarización de fronteras con una exposición en forma de muro en el Arc de Triomf de Barcelona en el marco de las movilizaciones del 12D

 

Con motivo del Día Internacional de los Derechos Humanos, el domingo 12 de diciembre el Centre Delàs d’Estudis per la Pau y la Agència Talaia organizaron en Barcelona una acción de calle  que fue escenario de las movilizaciones de la Plataforma 12D en Barcelona. Te lo contamos aquí.

“Destapando los vínculos entre las entidades financieras y la industria armamentística”, artículo de Edu Aragón y Jordi Calvo en la revista Valor Social publicado el 05/12/2021

“Perfiles raciales: allá donde la retórica de la seguridad colisiona con los derechos humanos”, entrevista a Ainhoa Ruiz en Radio Temblor emitida el 11/12/2021

“Bombes que són finançades”, reportaje con entrevista a Jordi Calvo publicado en L’Econòmic de El Punt-Avui el 12/12/2021

“España destinará 62 millones de euros diarios a gasto militar”, noticia en El Salto sobre el gasto militar real publicada el 15/12/2021

Crónica de la entrega de premios Desalambre en eldiario.es publicada el 15/12/2021

“Fortress Europe”, reportaje interactivo con entrevista a Ainhoa Ruiz publicado por The Telegraph el 20/12/2021

Armas o Salud. Las inversiones en armas del Gobierno español”, artículo de Pere Ortega publicado en Público el 23/12/2021

“Exigencia rusa de garantías de seguridad: ¿última esperanza para la paz mundial?”, entrevista a Pere Ortega en Sputnik News el 28/12/2021

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Email
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Puedes contactar con nosotros en:
info@centredelas.org / (+34)93 441 19 47

¿Quieres cambiar el estado de tu subscripción a estos correos?
Puedes actualizar tus preferencias o darte de baja.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*


Publicacions Relacionades
 13/01/2022

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!