Indra Sistemas S.A., armes per a la guerra i la militarització de fronteres

Indra Sistemas S.A., armes per a la guerra i la militarització de fronteres

Indra és una de les principals companyies militars a Espanya i una de les principals en defensa i seguretat a Europa. Indra té una forta presència en els lobbys a Europa i una estreta relació amb el Govern espanyol (el 18,7% de les seves accions és propietat de SEPI -empresa governamental pública), i aquest actiu lobby ha donat com resultat una gran quantitat de projectes i contractes públics per a Indra.

Aquest document analitza el paper d’Indra en la militarització de les fronteres, a través de la construcció d’una tercera tanca a la frontera espanyola a Melilla, on s’han documentat nombroses vulneracions de drets. “Indra Sistemas S.A., armes per a la guerra i la militarització de fronteres” també posa el focus sobre la relació d’Indra amb la guerra del Iemen, ja que l’exèrcit saudita usa armes amb components i productes electrònics produïts per Indra, com l’Eurofighter -Aràbia Saudita lidera una coalició internacional que duu a terme operacions militars a Iemen en les quals s’ha bombardejat objectius civils-.

Aquest document es va elaborar per a la presentació del “Cas Indra” en l’ Audiència del Tribunal Permanent de los Pobles sobre la violació amb impunitat del Drets Humans de les persones migrades y refugiades, que va tenir lloc del 29 de juny a l’1 de juliol de 2018 a Barcelona.


 04/07/2018


Linia de recerca : , ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!