Informe del Centre Delàs i l’ECP: Comerç d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat

Informe del Centre Delàs i l’ECP: Comerç d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat

Comerç d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat

“Comerç d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat” és un informe del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Escola de Cultura de Pau que analitza les exportacions d’armament per part dels Estats membre de la UE durant l’any 2015 (any més recent amb informació d’exportacions disponible) a països que en aquest any es trobaven en situació de conflicte armat. L’informe analitza les exportacions d’armes a 13 països que eren escenari de 16 conflictes armats, oferint una anàlisi de context dels diferents conflictes, fent referència tant a la història recent de cada conflicte armat, com als fets concrets més rellevants que van succeir durant 2015.

En un context de creixement del comerç d’armes procedent de la UE i, en paral·lel, de conseqüències cada vegada més greus d’aquests conflictes sobre la població – xifres creixents de mortalitat vinculada a aquests conflictes i un nombre cada vegada més gran de persones que es desplacen de manera forçada fruit d’aquesta violència- aquest informe pretén enriquir el debat públic sobre els impactes que la política armamentista de la UE té sobre els països que són escenari de conflicte armat. Alhora, és una eina per generar majors compromisos polítics tant a nivell espanyol com europeu amb una agenda concreta encaminada al control, la reducció i l’eliminació de les exportacions d’armes als països en conflicte armat.

Autores: Jordi Calvo Rufanges, Ainhoa Ruiz y Edgard Vega (del Centre Delàs de Estudios por la Paz); y Josep Maria Royo, Jordi Urgell, Pamela Urrutia, Ana Villellas y María Villellas (de la Escola Cultura de Pau).

Pots descarregar el resum executiu en castellà i en anglès. I l’informe complet en català, en castellà i en anglès.


 13/11/2017


Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!