Informe del Centre Delàs i Novact: La transformació del complex militar-industrial

Informe del Centre Delàs i Novact: La transformació del complex militar-industrial

La transformació del complex militar-industrial. Evolució, influència i vulneració de drets humans a la Homeland Security

Aquest informe, realitzat dins el projecte STOP CORPORATE WARS” de prevenció de les guerres modernes, forma part de la investigació i monitorització realitzada des de l’Observatori Shock Monitor sobre l’impacte de la guerra moderna en els drets humans. També és fruit del treball conjunt realitzat des de NOVACT amb el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’informe “La transformació del complex militar-industrial. Evolució, influència i violació de drets humans en la Homeland Security” va ser presentat el passat novembre a Barcelona en el marc de la Conferència Internacional “Confrontant la privatització de la guerra i la seguretat”. En aquest acte es van posar sobre la taula els reptes, els impactes i les estratègies per fer front a la privatització de la guerra i garantir la seguretat humana i els drets humans, considerant el creixent paper que juguen les empreses militars i de seguretat privada en contextos de conflicte armat, ocupació i seguretat nacional.

En línia amb els objectius del projecte i de l’Observatori Shock Monitor, aquest informe vol contribuir a establir les bases per a la creació d’una xarxa de treball internacional per confrontar el fenomen de la privatització de la guerra i la seguretat.

Autores: Jordi Calvo Rufanges (Coord.), Xavier Bohigas, Teresa de Fortuny, Ainhoa Ruiz Benedicto, Felip Daza, Carlos Díaz i John Andrew Carter Jr.

Pots consultar i descarregar l’ informe complet en castellà, pròximament disponible en anglès.


 09/01/2019


Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!