Informe 47: “Militarisme i crisi mediambiental. Una reflexió necessària”

Informe 47: “Militarisme i crisi mediambiental. Una reflexió necessària”

L’informe “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària”, és la primera publicació realitzada per investigadores del Centre Delàs d’Estudis per la Pau que pretén, des d’un enfocament crític i amb perspectiva de seguretat humana, abordar la problemàtica de la crisi climàtica i els seus vincles amb el militarisme. Així s’estudia de quina manera el militarisme és una de les causes rellevants de l’escalfament global i dels danys mediambientals que s’observen arreu del planeta. Així mateix, la recerca busca explicar com, des d’una perspectiva de seguretat nacional i militar, el militarisme és la conseqüència i resposta actual enfront d’aquesta crisi. En aquest sentit, es tracta de plantejar propostes per a una transició ecològica reeixida, que implica necessàriament un enfocament de pau mediambiental i una desviació de despeses i fons militars cap al finançament de polítiques de seguretat per a la pau, per desenvolupar polítiques de mitigació dels efectes de la crisi climàtica.

Coordinadores: Pere Brunet i Chloé Meulewaeter

Autores: Gemma Amorós, Xavier Bohigas, Teresa de Fortuny, Anna Montull, Albert Orta Mascaró, Pere Ortega, Ainhoa Ruiz Benedicto i Quique Sánchez Ochoa

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català, en castellà i en anglès, i l’informe complet en català i en castellà.