Informe 44 del Centre Delàs: “Orient Mitjà i Àsia, mercats lucratius per a les armes espanyoles. Anàlisi de el comerç d’armes 2018 i 2019”

Informe 44 del Centre Delàs: “Orient Mitjà i Àsia, mercats lucratius per a les armes espanyoles. Anàlisi de el comerç d’armes 2018 i 2019”

Les exportacions d’armes espanyoles van tornar a augmentar el 2019, convertint-se en el 3r any de la història en què més armes made in Spain es van vendre. L’informe “Orient Mitjà i Àsia, mercats lucratius per a les armes espanyoles. Anàlisi de el comerç d’armes 2018 i 2019” analitza, d’una banda, les exportacions espanyoles de material de defensa, la quantia, el material exportat, així com els principals destins d’aquest armament i, d’altra banda, la política del govern espanyol en aquesta matèria. Al mateix temps, l’anàlisi pretén posar de manifest que aquestes exportacions poden causar danys humanitaris irreparables i vulneracions de les legislacions vigents que regulen la transferència d’armament.

Aquest informe forma part de la línia de treball permanent que manté el Centre Delàs d’Estudis per la Pau de seguiment de la política espanyola d’exportacions de material militar i de doble ús. A més, s’emmarca en l’anàlisi de les exportacions d’armament europeu realitzat en el marc de la Xarxa Europea contra el Comerç d’Armes (ENAAT, per les seves sigles en anglès), des de la qual es realitza un control independent del comerç de material militar europeu.

Autors: Tica Font, Eduardo Melero i Edgard Vega

Pots llegir i descarregar el resum executiu i l’informe complet en castellà aquí.


 18/06/2020


Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!